25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta přivede dalšího Dána: stoper (23) se zná s Friisem, dohoda s Turky

2 min read

Na cestě do Sparty je další dánský obránce. Mathias Ross by měl do kádru českého mistra dorazit na roční hostování, součástí dohody pravděpodobně bude opce na trvalý přestup. Informoval o tom dánský deník Tipsbladet. Třiadvacetiletý hráč momentálně působí v tureckém Galatasarayi, v minulé sezoně hrál v nizozemské lize.

Sparta dotahuje další letní posilu, jednání o příchodu nového hráče do defenzivy jsou prakticky hotová. Ross by měl vyztužit stoperskou trojici. Dán loni v létě přestoupil do Galatasaraye, odkud putoval na hostování do nizozemského Nijmegenu.

V Turecku pravděpodobně po návratu znovu nezůstane. Ross je velmi blízko dohodě se Spartou, půjde o roční hostování. Pokud se bývalý mládežnický reprezentant v letenském týmu prosadí, vedení může uplatnit opci ve výši 1,5 milionu eur (asi 37 milionů korun). V tom případě by na stůl byla položena tříletá smlouva.

Ross pochází z dánského Aalborgu, kde se protlačil až do prvního týmu. V něm se před dvěma lety potkal na půl roku s Larsem Friisem, současným trenérem sparťanského áčka.

Po přestupu do Turecka odehrál za Galatasaray jen dvě pohárová utkání, v minulé sezoně v Nijmegenu naskočil do 25 soutěžních zápasů a dal dva góly. Jde zřejmě o hráče na pozici středního nebo pravého stopera.

Sparta kromě Rosse dotahuje příchod také levého wingbeka. Španěl Imanol García z Athletika Bilbao by měl být podle deníku Sport a webu iSport.cz oficiálně představen nejpozději ve středu dopoledne. Stejně jako Ross.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.