25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Krasniqiho příběh: Pomalý rozjezd, pak jízda. V šestnácti hrál na ulici

2 min read

Má rád Barcelonu, už od dětství obdivoval Lionela Messiho. I když je Ermal Krasniqi postavou asi o dvacet centimetrů vyšší, herně k němu má docela blízko. Křídelník Sparty si rozumí s míčem, je rychlý, umí vystřelit. „Čekám od něj hodně gólů,“ prohlásil spoluhráč Asger Sörensen. A věřte, nebo ne, reprezentant Kosova ještě v šestnácti letech nehrál fotbal na velkém hřišti. V úterý může letenskému týmu pomoct v domácí odvetě proti irskému Shamrocku k postupu do třetího předkola Ligy mistrů.

Když přišel do Sparty, bavil se hodně s Indritem Tucim. Těšil se také na Qazima Laciho, jenž se připojil k mužstvu později kvůli reprezentačním povinnostem. Důvod je jednoduchý – Ermal Krasniqi pochází z Kosova, s oběma parťáky se proto domluví albánsky.

Jinak byl 190 centimetrům vytáhlý chlapík po červnovém příchodu do letenského týmu docela nenápadný, přestože v kabině pochopitelně jen neseděl na místě. Jak sám říká, navzdory balkánskému původu je spíš klidnější povaha. Hlavně v osobním životě. Na hřišti se údajně umí pořádně vytočit, i když v kariéře ještě nedostal červenou kartu.

„Je pravda, že ze začátku byl v šatně docela tichý, ale postupem času už se víc otevřel. Skvěle mezi nás zapadl. Je to dobrý chlap, fakt milý kluk,“ řekl směrem ke Krasniqimu Asger Sörensen. Dánský stoper funguje ve Spartě jako spojka mezi zahraničními a českými hráči.

Krasniqi, jenž se brzy stanem otcem, stál letenské vedení zhruba dva miliony eur (téměř padesát milionů korun). Za takovou sumu od něj Tomáš Rosický, sportovní ředitel klubu, očekával rychlost a dynamiku. Dvě vlastnosti, které 25letého hráče rychle dostaly z Kosova přes rumunské týmy Kluž a Rapid Bukurešť až do Sparty, týmu úřadujícího ligového šampiona.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.