25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vuelta 2024: Program a výsledky etap, průběžné pořadí závodu

1 min read

Krátce po konci olympijských her spěchají elitní cyklisté na další vrchol sezony. Už v sobotu 17. srpna totiž začal poslední grandtourový závod roku – španělská Vuelta. Letošní ročník začíná podruhé v historii v portugalském hlavním městě, v tom španělském pak skončí 8. září. Na Sport.cz najdete program a profil etap, průběžné výsledky a pořadí závodu.

Loňský ročník se nesl v duchu naprosté nadvlády stáje Visma – Lease a Bike. Její jezdci si totiž rozdělili všechna tři místa na pódiu. Překvapivým vítězem se stal Sepp Kuss z USA, z druhé pozice ho na stupně vítězů doprovodil Dán Jonas Vingegaard, třetí dojel Slovinec Primož Roglič.

Obhájce titulu Kuss nechybí ani letos, stejně tak jako Roglič, který se zvládl uzdravit po nepříjemném pádu na Tour de France. Naopak nejede Vingegaard, který měl na jaře těžké zranění a po náročné Tour de France si raději dává pauzu. Na vítězství na všech třech největších závodech roku nezaútočí ani fenomenální Slovinec Tadej Pogačar, a tak se prostor otevírá pro další závodníky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.