25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Plzeňská posila Adu: ujížděl autem před bombami, v Česku ho nechtěly

2 min read

Plzeň se chystá na večerní odvetu o Evropskou ligu s Hearts, po odchodu Robina Hranáče zároveň pilně pracuje na přestupovém trhu. Ve středu oficiálně představila novou posilu do útoku. V Kryvbasu vedení klubu zaujal Prince Adu. Dvacetiletý ghanský útočník podepsal tříletý kontrakt a má být nachystaný už na nedělní duel v Liberci. Dostat talentovaného, rychlostně vybaveného hráče z bombardované Ukrajiny narychlo do Česka nebylo jednoduché. Kdo je nová posila Viktorie? Pro deník Sport a iSport.cz hráče popsal Filip Zíka, agent, který transfer pomáhal realizovat.

Prince Adu vstoupil do evropského fotbalu v Bělorusku, přes Isloch Minsk se dostal na Ukrajinu. Po jedné sezoně v Kryvbasu zaujal Plzeň, proti které se výrazně prosazoval ve 3. předkole Evropské ligy. V uplynulých dnech nabraly události rychlý spád a útočník ve středu v Plzni podepsal tříletou smlouvu.

Přesun Adua do Česka byl značně dramatický. Ukrajinské město Krivij Roh, kde sídlí Kryvbas, čelilo v uplynulých dnech silnému bombardování od ruského agresora. Ke všemu ze země nelétají civilní letadla, takže Adu podstoupil složitou a dlouhou cestu do Česka autem. Ve chvíli, kdy opouštěl Ukrajinu, čelila země bombovému útoku ze strany Ruska, jednoho z nejsilnějších během válečného konfliktu. V Krivém Rohu, rodišti prezidenta Volodymyra Zelenského, v úterý v noci bohužel umírali lidé.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.