25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bídný start United, Ten Hag pod palbou. Šokující výkon, tvrdí legenda

2 min read

Když fanoušci Manchesteru United míří na domácí zápasy, vzhlížejí před Old Trafford k legendám klubu. Své sochy před „Divadlem snů“ mají kouč Matt Busby či slavný trojlístek jeho svěřenců George Best, Bobby Charlton a Denis Law. Pak příznivci nostalgicky povzdechnou a jdou dál. United paběrkují už nějaký ten pátek a nedaří se ani v nově rozjetém vlaku. Přitom jeho strojvůdce Erik ten Hag je šéfem kabiny od dubna 2022. Ohrazují se proti němu nedávné hvězdy Rudých ďáblů, ale klubové vedení Nizozemce znovu podrželo.

Léto přineslo naději. Fanoušci mlsně sledovali, jak podílníci tahali bankovky z kapes. Rodina Glazerových se toho nebála. Celkově United během letní pauzy utratili za posily 200 milionů liber (zhruba 6 miliard korun). Dorazili tak Zirkzee, Yoro, de Ligt, Mazrauí a aby toho nebylo málo, tak na poslední chvíli i Manuel Ugarte z PSG.

Neutěšená situace však pokračuje. Naposledy Ten Hagova družina padla v Premier League doma s Liverpoolem 0:3 a o týden dříve taky na půdě Brightonu 1:2. V prvním kole navíc hubenou výhru 1:0 s Fulhamem zachraňoval až v závěru nizozemský novic v kádru Joshua Zirkzee.

Zejména poslední vysoká porážka od Reds leží v žaludku mnohým. Servítky si nebral třeba bývalý řízný obránce Roy Keane, jehož hlasy ohledně neutěšených výsledků United bývají slyšet často. „Šokující výkon. V posledních měsících se udělala spousta dobrého PR kolem nového stadionu a bla bla bla, ale pak přijde velký zápas proti Liverpoolu a já jsem zklamaný.“

Prohra s Liverpoolem byla taky osobním fiaskem zkušeného záložníka Casemira, který se dopustil fatálních chyb. Ty vyústily ve dva góly hostů. Někdejší obránce Liverpoolu Jamie Carragher prohlásil, že by Casemiro měl z vrcholového fotbalu už odejít, načež bývalý kapitán United i anglické reprezentace Rio Ferdinand obvinil Carraghera z neuctivého chování.

„Vzhledem k tomu, co všechno Casemiro v kariéře dokázal, je to neúcta. Navíc byl v těch prvních dvou zápasech United podle mého nejlepším hráčem týmu. Je jednoduché po špatném zápase říct: odejdi, jsi příliš starý,“ rozčiloval se Ferdinand.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.