25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Brutální podzim pohárové čtyřky: Sparta řeší jiný termín, co Boleslav?

2 min read

Podzim v Evropě je pro kluby sen, sportovní svátek znásobený zajímavými finančními bonusy. Zároveň pořádná porce zápasů. Deštivý víkend a odložená utkání 8. kola Chance Ligy nejvíc komplikuje situaci českým pohárovým zástupcům. Sparta, Slavia, Plzeň i Mladá Boleslav mají extrémně nabitý kalendář a hledat okénko pro dohrávku je víc než složité.

Ligová fotbalová asociace plánuje určit oficiální termín pro dohrávku odloženého kola Chance Ligy na středu 4. prosince. Vzhledem k zápasům domácího poháru, evropských pohárů a dvou reprezentačních bloků jde o jediné datum, které připadá v úvahu.

Už teď je ale jasné, že třeba Sparta v tomhle termínu hrát nemůže – o den později má naplánovanou předehrávku 18. kola doma s Bohemians, aby měla delší čas na přípravu k utkání Ligy mistrů na Feyenoordu (středa 11. prosince).

Podle informací Sportu chce letenský klub odložené kolo s Karvinou dohrát co nejdřív – volné okénko na domácí zápas má v týdnu mezi 22. a 27. září. Právě proto jdou zprávy z LFA, že na prosincovém termínu netrvá dogmaticky a některé zápasy umožní dohrát v individuálním termínu.

Podobný problém mohou mít i v Boleslavi, která má od 23. listopadu do 19. prosince naplánovaných hned sedm zápasů. Přidat tam ještě domácí šlágr s Libercem je skoro nemožné, aby hráči stihli mezi zápasy alespoň trochu zregenerovat.

Celkově je závěr roku pro české pohárové účastníky naprosto brutální. Po listopadové reprezentační pauze hrají Sparta, Slavia i Plzeň šestkrát, jak již bylo řečeno, Boleslav nastoupí ještě v jednom utkání navíc. V napjaté termínové listině se ukazuje, že stačí, aby došlo k odložení jednoho zápasu, a nastává problém. Kromě Sparty navíc teď v úterý mají dohrát své odložené duely zbylí tři zástupci v Evropě.   

Kluby zatím nic komentovat nechtějí, čekají, až LFA oficiálně určí náhradní termín pro aktuální odložené kolo. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.