25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Stávka fotbalistů? Je to blízko, hrozí hvězda. Zápasů je moc, rostou zranění

2 min read

Je to trend, který je znatelný už několik let. Počty fotbalových zápasů za sezonu se zvyšují, a ačkoliv se proti tomu hlasitě ozývají trenéři i někteří hráči, jejich slova nemají velký dopad. A ze strany fotbalistů možná už kalich trpělivosti přetéká, řešením by mohla být i stávka. „Myslím si, že je to blízko,“ řekl před začátkem prodloužené skupiny Ligy mistrů španělský záložník Rodri, podle kterého kvantita zápasů překonává kvalitu.

V zádech má náročnou klubovou sezonu na všech frontách, k tomu navíc úspěšné EURO, které dohrával se zraněním. Když se Rodri podívá před sebe, čeká ho obhajoba anglického titulu, dva poháry, o dva zápasy delší podzimní část Ligy mistrů, či rozšířená verzi mistrovství světa klubů. Připočtěte reprezentační srazy a fotbalista Manchesteru City se může dostat až přes hranici 80 zápasů za sezonu.

„Z mé zkušenosti mohu říct, že 60 až 70 zápasů je pro elitního hráče už příliš. Mezi 40 a 50 může fotbalista hrát na své nejvyšší úrovni, při více zápasech už výkonnostně spadne, protože není možné se takové fyzické námaze vyrovnat,“ rozpovídal se jeden z kandidátů na zisk Zlatého míče na tiskové konferenci před startem Ligy mistrů.

„Je to moc. Jsme hlavními tvářemi tohoto sportu, byznysu, nebo jak tomu chcete říkat. Ne vše jsou peníze. Jde i o kvalitu hry. Když jsem odpočatý, hraji lépe. A pokud lidé chtějí vidět lepší fotbal, musíme odpočívat. Já osobně bych byl za méně zápasů a víc kvality,“ doplnil.

Právě fotbalisté Manchesteru City toho v minulé sezoně odehráli nejvíce. Rodri, kterému se nevyhnula zranění, se mezi ty nejvytíženější nedostal, první místo ale patří jeho bývalému spoluhráči Julianu Alvarézovi, který nastoupil do 75 zápasů. Za ním je Phil Foden i liverpoolská dvojice Luis Díaz a Darwin Núňez. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.