25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Díky Spartě, rodině i lékařům! Talent překonal zranění, vůbec neřešil fotbal

2 min read

Má za sebou zatím nejcennější výhru kariéry. Roman Horák, jeden z nejnadanějších současných sparťanů, překonal vážné poranění hlavy, které utrpěl v květnovém utkání druhé ligy s Kroměříží. Po čtyřech měsících je zpátky, i když s ochrannou helmou. „Bylo to zatím nejnáročnější období v mém životě,“ sdělil 19letý záložník na Instagramu poté, co absolvoval v sobotu necelou půl hodinu proti Vyškovu (1:0).

Jde o obdivuhodný příběh. Roman Horák na začátku května utrpěl frakturu lebky, konkrétně vpáčenou zlomeninu lebeční kosti. Střet s Tomášem Matouškem, kapitánem Kroměříže, měl pro talentovaného sparťana fatální následky.

Den po zápase absolvoval ve Zlíně operaci a nikdo nepochyboval o tom, že má před sebou dlouhou sportovní pauzu.

„V prvních dnech jsme vůbec neřešili fotbal, ale to, abych mohl normálně fungovat. Postupovali jsme krok po kroku, moje zranění bylo opravdu vážné a nesměli jsme nic podcenit,“ líčil Horák v emotivním příspěvku na sociálních sítích.

Nakonec stačily čtyři měsíce, aby povalil dosud nejtěžší překážku v kariéře. Už v polovině července se zapojil do tréninkového procesu na Strahově, ve středu pak nastoupil do prvního zápasu po vážném zranění.

Za sparťanskou devatenáctku odehrál necelých třicet minut proti Salcburku v utkání UEFA Juniorské ligy (2:3). „Stalo se něco, o čem jsem v poslední době snil. Vrátil jsem se do zápasu,“ radoval se Horák.

A hrál famózně. Ve středu hřiště měl přehled, zrychlil hru, vymýšlel nebezpečné průnikové přihrávky. „Je rychlý, silový a má obrovský charakter. Pomohl nám, splnil očekávání,“ řekl na jeho adresu trenér Jan Kopáňko. „Jsem hrozně rád, že jsem mu mohl dát příležitost. Tahle životní etapa pro něj byla nesmírně složitá,“ doplnil.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.