25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vackovi časovka na MS nevyšla. Šampionem znovu Evenepoel

2 min read

S velkými cíli vstupoval český cyklista Mathias Vacek do časovky na mistrovství světa ve Švýcarsku. Ovšem 46 kilometrů dlouhá trať kolem Curychu 22leté naději z Berouna nevyšla podle představ.

Vacek ztrácel už od prvního mezičasu a dojel na 27. místě s mankem téměř čtyř minut na vítězného Belgičana Remca Evenepoela. Dvojnásobný olympijský šampion obhájil loňský triumf před Italem Filippem Gannou. „Chvilku mi trvalo, než jsem znovu našel správnou formu a pohodu, ale přišlo to v pravý čas. Jsem moc spokojený,“ radoval se šťastný vítěz.

Vacek vyrazil na stejně dlouhou trať jako na červnovém mistrovství republiky v Jevíčku, kde suverénně kraloval, hodně namotivovaný. „Letos jsem se v této disciplíně postupně zlepšoval, vyladil jsem detaily v pozici a aerodynamice. Jsem připravený výborně, chtěl bych do top pětky,“ říkal před startem.

Druhého muže z úvodní časovky španělské Vuelty si překvapivě už od začátku nevšímaly televizní kamery. Vacek se ovšem neřadil mezi nejlepší. Úvod nechtěl přepálit, ale výrazné manko nabral i během stoupání po polovině trati. „Bohužel jsem trpěl už od startu, ani v kopci jsem nejel to, co jsem chtěl. Je to poučení, ale nechal jsem tam všechno,“ líčil v rozhovoru pro ČT sport.

Nakonec se musel spokojit s umístěním ve třetí desítce z 59 závodníků. „Rozhodně to není výsledek, po kterém bych toužil. Ale není každý den posvícení,“ uvědomoval si Vacek.

O vítězství si to rozdali největší favorité startující v úplném závěru. Obhájce duhového trikotu Evenepoel si ještě před začátkem musel vytrpět nepříjemné nervy, jelikož mu spadl řetěz a mechanici ho zvládli nahodit jen pár desítek sekund předtím, než 24letý Belgičan vyjel na trať. „Pak mi navíc celou dobu nefungoval wattmetr, tak se mi nejelo úplně dobře. Nejtěžší časovka v životě,“ přiznal Evenepoel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.