25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Ďáblové znovu v ráji: AC Milán táhl lídr Zlatan, fantom i nechtěný kouč

2 min read

Jedenáct let dlouhé čekání na titul dospělo po nedělní výhře 3:0 v Sassuolu ke kýženému konci, AC Milán je znovu italským mistrem. Diavoli, tedy „ďáblové“, jak se jednomu z nejúspěšnějších klubů planety říká, sice došli k vytouženému scudettu ukázkovým týmovým úsilím, nicméně některé persony byly pro zisk titulu zásadní.

Stefano Pioli: ARCHITEKT.Když Stefano Pioli v říjnu 2019 nahradil odvolaného Marka Giampaola, mohli se fanoušci AC Milán vzteky pominout. Proti jeho příchodu se na sociálních sítích okamžitě strhla kampaň pod hashtagem #PioliOut, tifosi nemohli rodákovi z Parmy odpustit angažmá v konkurenčním Interu ani dosud velice průměrné výsledky, které na řadě štací vedly k vyhazovu. Čas však všechny hrany otupil a šestapadesátiletý kouč se dočkal sladké satisfakce. Když rossoneri vedli v Sassuolu 3:0, fanoušci hostí spustili na počest Stefana Pioliho oslavný popěvek – a holohlavý stratég si jej broukal s nimi. Nedělní večer měl jedinou chybku. Ve víru oslav Piolimu někdo ukradl jeho mistrovskou medaili.AC Milán je osmou štací Stefana Pioliho v Serii A. Předtím vedl v nejvyšší italské soutěži Fiorentinu, Inter, Lazio, Boloňu, Palermo, Chievo a Parmu.

Olivier Giroud: ZABIJÁK.Olivier Giroud je kromě Itálie rovněž mistrem Francie, kde slavil senzační titul v sezoně 2011/12 s Montpellierem. V Arsenalu a Chelsea sbíral „jen“ evropské a anglické pohárové trofeje.

Mike Maignan: FANTOM.Mike Maignan zabránil v Serii A 6,45 gólu. Je to nejvyšší hodnota, kterou společnost Wyscout v této sezoně gólmanům v nejvyšší italské soutěži naměřila.

Rafael Leao: ZVÍŘE.Rafael Leao nasbíral v tomto ročníku Serie A deset asistencí. Lepší v tomto směru byli pouze Domenico Berardi (Sassuolo), Hakan Calhanoglu a Nicolo Barella (oba Inter).

Zlatan Ibrahimovic: MENTOR.Zlatan Ibrahimovic v této sezoně Serie A zaznamenal 8 branek a 3 asistence. Ač odehrál pouze 29 procent možných minut, stále to stačilo na pozici třetího nejlepšího střelce AC Milán.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.