25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Palatal a Rutta na hraně. Možná změní dres, Tampa hledá rychle peníze

2 min read

Tampa před týdnem ztratila finále Stanley Cupu a šanci na zlatý hattrick, ale ještě bolestivější ztráta může teprve přijít. Ondřeji Palátovi, dlouholetému lídrovi týmu, skončila smlouva. Stejně je na tom i obránce Jan Rutta. Klub by oba rád udržel. Problémem je, že šampioni z předchozích dvou let jsou aktuálně téměř jeden milion dolarů nad platovým stropem. Vedení Lightning by v nejbližších dnech muselo předvést mistrné tahy, aby české opory udrželo.

Po prohraném finále s Coloradem nebyl čas moc truchlit, pozornost vedení Tampy se okamžitě stočila k příští sezoně. Už 13. července se totiž v NHL otevře trh s volnými hráči. Možná i s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou.

Tři opory Lightning se po konci play off ocitly bez smlouvy. Palát, Rutta a kanadský útočník Nick Paul. „Vím, že všichni tři by rádi u nás zůstali a my bychom je rádi udrželi,“ tvrdil před pár dny generální manažer Julien BriseBois.

Jako první se dočkal nového kontraktu Paul, jenž přišel při březnové uzávěrce přestupů z Ottawy. Podepsal na sedm let za 22 milionů dolarů, polepšil si dvojnásobně.

Teď by měli být na řadě Palát a Rutta. Hlavně tedy prvně jmenovaný.

V posledním play off zase jen potvrdil, jak obrovsky platným hráčem je. Posbíral 21 bodů (11+10). Zastane na ledě všechno, je to neunavitelný pracant, lídr i střelec důležitých gólů.

Teď mu doběhl pětiletý kontrakt, ročně bral 5,3 milionů dolarů. Dosud nikde jinde v NHL nehrál, nezažil ani jiného kouče než Jona Coopera, který ho předtím vedl už na farmě. Sám se vyjádřil, že by v Tampě rád zůstal.

Po skvělých výkonech, kdy týmu z Floridy pomohl ke dvěma Stanley Cupům a třikrát v řadě do finále, může rozhodně žádat podstatné vylepšení finančních podmínek. A podepsat delší lukrativní smlouvu, v jednatřiceti letech poslední takovou. Zájemci z jiných klubů se určitě najdou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.