25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Celtic v Ostravě: má posily za půl miliardy, Brabce stál zápas balík

2 min read

Hlavní bod rok trvajících oslav sta let od založení Baníku je tady. Ostrava večer (18.00) uvidí v akci Celtic, skotského mistra, jehož si Slezané na výroční utkání pozvali. Komu soupeř nepřijde tak zvučný a mrzí ho, že na vítkovickém stadionu nespatří klub z top pěti evropských lig, pak ať koukne třeba na čerstvé transfery. Celek z Glasgow si pořídil posily za půl miliardy korun!

Ani West Ham, ani AC Milán, ani Liverpool. Na mošnovskou ranvej včera v 17.05 přistál charter z Vídně s šedesátičlennou výpravou Celtiku. Dva autobusy odvezly Skoty do Ostravy, aby tam dnes (18.00, přímý přenos O2 TV Sport) odehráli výroční utkání s Baníkem.

Celá akce vyjde majitele Václava Brabce na zhruba čtyři miliony korun. Málo, nebo moc? Pro porovnání: kdyby se Slezané rozhodli pozvat opravdu top soupeře z pěti nejlepších evropských lig – jakože původně chtěli a zkoušeli – vyšlo by to nejméně na milion eur, tedy 25 milionů korun. Což je částka, za kterou FCB loni prodal Patrizia Stronatiho do maďarského Puskáse.

A teď k dalším cifrám, aby bylo jasné, co je zač celek z Glasgow, jenž opanoval Premiership před konkurenčními Rangers o čtyři body. Celková hodnota jeho kádru podle Transfermarktu činí 2,4 miliardy korun oproti 282 milionům v podání Baníku. A za letní posily vyplázl už půl miliardy! Nejvíc stál portugalský křídelník Jota z Benfiky (183 milionů) a stoper Carter-Vickers z Tottenhamu (175 milionů).

V kontrastu s akvizicemi Baníku – Michalem Frydrychem, Ladislavem Takácsem, Eldarem Šehičem, Jiřím Letáčkem a Janem Kubalou – je to při vší úctě úplně jiný svět.

Že si s sebou Celtic přivezl i vlastního kuchaře, tak ani nepřekvapí. Stejně jako fakt, že zástupci klubu viděli Ostravské v přípravě na Moravě hned dvakrát na vlastní oči. Žádné podcenění, zkrátka absolutně profesionální přístup a taky možná scouting Ladislava Almásiho a spol.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.