25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Změny v NHL: Zacha míří za Pastou! Nový klub mají i Kubalík či Rutta

2 min read

Poprvé v kariéře natáhne Pavel Zacha v NHL jiný dres než ten s logem New Jersey. Šestka draftu 2015 se stěhuje do Bostonu a rozšíří českou kolonii s Davidem Pastrňákem a Tomášem Noskem. Přibýt by do ní měl i David Krejčí. „Pavel je sympatický. Ale to je i jeho problém, stejný je na ledě,“ pronesl o Zachovi jeden ze skautů po trejdu. Dominik Kubalík se jako volný hráč domluvil s Detroitem, kde bude čtvrtým Čechem v týmu. A fantom play off Ondřej Palát? Do středečního večera se s nikým nedomluvil.

Po draftu přichází v NHL další velká událost. Začíná trh s volnými hráči, kluby vypálí dohody s borci, kterým jinde končila smlouva. Je to atraktivní házení milionů dolarů a vytahování velkých jmen. Ve středu od 18 hodin se stavidlo znovu otevřelo. Došlo i na Čechy. Čekalo se, kde a za kolik podepíše fantom play off Ondřej Palát, ale ten nový tým nachystaný neměl a jeho Tampa platový strop ucpala jinými hráči.

Velkou událostí z českého pohledu je stěhování Pavla Zachy, byť v Bostonu nepodepsal jako volný hráč, nýbrž byl vyměněn za Erika Haulu a jednání o výši nové smlouvy ho čeká teď.

Jako volný hráč podepsal smlouvu na 2 roky za 2,5 milionu. Paradoxní je, že klub teď bude mít tři česká křídla, od kterých se primárně čekají góly. Kromě Kubalíka jsou na podobných pozicích i Jakub Vrána s Filipem Zadinou. Vzadu nastupuje ještě Filip Hronek.

Za určitým bodem zlomu se ocitla Tampa. Třikrát za poslední tři roky hrála finále Stanley Cupu, jen teď ji porazilo Colorado, jinak si pohár vždycky nechala na Floridě. Jenže v éře platových stropů se silný tým udržet nedá. Klub si musel určit, koho z jádra zachová a koho obětuje.Jisté jen bylo, že v Tampě je plno. Skupina Vasilevskij – Hedman, Sergačjov, Černák – Kučerov, Point, Stamkos, Cirelli, Paul, Hagel je teď nová a drahá osa Tampy. Na Paláta místo nezůstalo. Kam s ním? Spekulovalo se třeba o zájmu Anaheimu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.