25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Špinavá hra Barcelony: De Jonga se chce (a musí) zbavit. Kde bere peníze?

2 min read

Pomalu se z toho stává komedie. Do smíchu ale nikomu není. Sága nesoucí název Frenkie de Jong se táhne týdny s doposud nejasným výsledkem. Barcelona se přitom po dlouhém jednání dopracovala s Manchesterem United ke shodě ohledně přestupové částky. Red Devils mají mít rovněž příslib od nizozemského záložníka, že se přesunu na Old Trafford nebrání. Kde dohoda vázne? A z čeho Blaugranas financují posily?

Přestoupí, nepřestoupí? To je, oč tu běží. V případě Frenkieho de Jonga příhodné. Vyjednávání Manchesteru United s Barcelonou o přestupové sumě se zdála být nekonečná. Nakonec oba kluby dospěly k dohodě. Částka za nizozemského záložníka se s bonusy vyšplhá na 85 milionů eur (2 miliardy korun).

Tedy pokud dojde k jejímu uplatnění. K dotažení transferu De Jonga na britské ostrovy vede ještě dlouhá cesta. Pětadvacetiletý bývalý hráč Ajaxu se k odchodu z Camp Nou nehlásí. Má pro to dva důvody.

Zaprvé pro něj Barcelona představuje splněný sen. Fandil jí už od mala. Jeho vztah ke klubu je ale událostmi z nedávné doby mírně řečeno narušený. Chování vedení ho zklamalo, zaskočilo.

Zatímco prezident Blaugranas Joan Laporta veřejně rozesílá poselství: „De Jong není na prodej, je pro nás klíčový hráč.“ Tak mezi čtyřma očima mu měl říct, že nabídku United musí přijmout a odejít kvůli ekonomické situaci.

S tím se váže druhý důvod. Katalánský gigant dluží De Jongovi za poslední dvě sezony 500 milionů korun na výplatách. Nizozemec totiž souhlasil se snížením mzdy s tím, že mu bude doplacena v následujících letech. Jenže Barcelona si myslí, že když ho prodá, závazek zanikne.

Proto se nyní v zákulisí odehrávají těžké boje mezi Barcelonou a zástupci De Jonga, kteří dolují od klubu dlužnou částku. Vztah mezi oběma stranami tím utržil tvrdé rány. A i když se objevují zprávy, že rodák z Arkel o přesun na Old Trafford nestojí, má jít pouze o součást vyjednávací taktiky.

Hráčův agent Ali Dursun si myslí, že přiznáním zájmu o změnu adresy by oslabil svoji pozici. Moc dobře ví, v jaké situaci se Barcelona nachází. De Jonga chce, a musí, prodat za každou cenu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.