25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

S Jabloncem se chce znovu odrazit, tvrdí Heidenreich

2 min read

Už jako teenager zamířil David Heidenreich do italské Atalanty Bergamo, ale proti týmu Serie A paradoxně nastoupil poprvé až po přesunu na roční hostování do Jablonce. V přátelském zápase proti Sassuolu. „Doufám, že to bude zase takový odrazový můstek nahoru,“ věří 22letý stoper, který v uplynulé sezoně převážně vysedával na lavičce druholigového SPAL.

Italské šestiletky s krátkou pauzou v Teplicích však nelituje. Ostatně dobře se teď zná například s mistrem Evropy Giacomem Raspadorim, Nikolou Zaniolem z AS Řím či Amadem Diallou z Manchesteru United.

V Jablonci hostujete, ale blízko byla i varianta přestupu. Mrzí vás, že tahle možnost nakonec neklapla?

Samozřejmě by přestoupit bylo lepší. Hostovačky jsou pro mou pozici stopera těžší, protože střední obránci se moc netočí, ne tolik jako útočníci. Proto jsme chtěli spíš přestup. A v jednu chvíli už to vypadalo dobře, ale pak se to uhrálo jen na hostování. Jsem ale rád, že tady můžu být alespoň na hostování.

Poslední dva roky jste toho i vinou zranění moc neodehrál. Nakolik vám uškodila absence herní praxe?

Jde o další zkušenosti. V Teplicích to bylo dobré, jenže přišlo lehčí zranění kolene a na dva měsíce jsem vypadl. Pak mi koleno trefili do stejného místa a přetrhlo se úplně. Ta sezona byla ovlivněná zraněním. Před rokem v letní přípravě si mě stáhli do Bergama, kde jsem začal i s áčkem, ale po týdnu byl přeřazen k hráčům, kteří si hledají hostování. Asi čtyři týdny jsem jen trénoval a na konec přestupového období se podařil SPAL. Ale přišel jsem až jako pátý stoper až po prvním utkání… Proseděl jsem dvacet zápasů v kuse. Pak do toho zase skočil covid a změna trenéra a jelo se od znova. Pak už jsme byli v tíživé situaci a na hřiště jsem se už nedostal. Ale celý rok jsem trénoval v nejvyšší kvalitě a po prvním zápase po delší době za Jablonec se cítím dobře.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.