25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Klasika San Sebastian 2022: hvězdy Tour na startu. Premiéra čeká Řepu

2 min read

Je to jednorázovka, na kterou jim ještě vydrží forma z Tour de France. A tak se letos může fanoušek cyklistiky těšit třeba na druhého muže Staré dámy Tadeje Pogačara. Pro jiné je to naopak příprava na poslední letošní Grand Tour – španělskou Vueltu. Z českých cyklistů se při své premiéře na jednorázovce v Baskicku představí talentovaný Vojtěch Řepa. Jaká je trasa Clásica de San Sebastian 2022 a kdo se představí na startu?

Kopcovitý profll klasiky vede španělským Baskickem a na cyklisty čeká šest stoupání, to nejostřejší měří tři a půl kilometru s průměrem 10,6 %. Poslední kopec pak čeká na účastníky 41. ročníku necelých 10 km před cílem, výšlap na Murgil-Tontorra má průměr rovněž přes 10 %. Start i cíl je v San Sebastianu na pobřeží Atlantského oceánu.

Z mužů na pódiu Tour de France sice neuvidíme žlutého Jonase Vingegaarda, který měl v plánu se v pátek konečně natáhnout doma na gauč. Ale zbylí dva se ještě předvedou. Tedy Tadej Pogačar, který se chce soustředit na jednorázovky a světový šampionát, a Geraint Thomas.

Ukázat se budou chtít také předchozí vítězové. Ten poslední Neilson Powless bude také rozjetý z francouzské Grand Tour. Naopak čerstvější bude Remco Evenepoel, pro kterého bude San Sebastian zase jedním z vrcholů přípravy na Vueltu a España.

A samozřejmě na své rozlučkové pouti i domácí superstar Alejandro Valverde, kterého však nedávno srazilo auto. Chybět nebude ani jeden z vítězů letošních Grand Tours. V sestavě týmu Bora-hansgrohe je vládce Gira Jai Hindley.

I Česko zde bude mít svého zástupce. Druhodivizní celek Kern-Pharma reprezentuje talentovaný Vojtěch Řepa. Tomu se po loňských zdravotních potížích letos daří a třeba na etapovém závodu Kolem Slovinka byl nejlepším mladým závodníkem, klasiku San Sebastian pojede poprvé. Z týmů kategorie World Tour měl v plánu klasiku absolvovat Jan Hirt, který se připravuje na Vueltu, kde by jeho cílem měla být i některá z etap. Nakonec se ale na soupisce Intermarché neobjevil.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.