25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Roglič v dramatickém závěru etapy na Vueltě upadl, sprint vyhrál Pedersen

3 min read

Těch osm sekund za to nestálo! Na tom se shodne dost lidí včetně sportovního ředitele z týmu Primože Rogliče. Trojnásobný vítěz Vuelty a Espaňa v úterní sprinterské etapě útočil na vítězství. V posledních desítkách metrů ale spadl a způsobil si minimálně hodně nepříjemné odřeniny.

Na lídra závodu Remca Evenepoela, který měl naopak velké štěstí, tak najel jen 8 sekund. Jeden smolař, druhý dítě štěstěny. Alespoň v úterní etapě na Vueltě a Espaňa to tak z pohledu dvou největších favoritů na oslavy v Madridu vypadalo. A vše se přitom odehrálo v posledních třech kilometrech, které jsou ve sprinterských dnech, kterým 16. etapa byla, nazývány ochrannou zónou.

Už při pohledu na profil úterního závodu si leckdo řekl, že půjde o sprinterskou etapu. Jenže tým Jumbo-Visma měl jiný plán. „Věděli jsme, že je tento závěr Primožovi šitý na míru. Cílili jsme na etapové vítězství a časový zisk s tím spojený byl pro nás stejně cenný. Vše šlo podle plánu, ale v posledních metrech si zase vybral pořádnou porci smůly,“ posteskl si na týmovém webu Rogličův direktor Addy Engels.

Roglič zahájil svůj útok 2,7 kilometru před cílem a po chvíli, kdy se k němu připojili pouze další čtyři sprinteři v čele s mužem v zeleném Madsem Pedersenem, si na hlavní skupinu vytvořil mírný náskok. Právě v hlavním poli byl lídr Vuelty Remco Evenepoel, který navíc musel řešit defekt zadního kola.

„Nebyl jsem v nejlepší situaci. Byli jsme si v pondělí projet dojezd, viděli jsme, že silnice jsou kluzké, nechtěl jsem riskovat. Ale musím říct, že Primožův útok jsem očekával. Slyšel jsem o jeho pádu, tak doufám, že bude v závodu pokračovat. Já jsem měl štěstí v neštěstí,“ zmínil mladý Belgičan v červeném krátce po dojezdu fakt, že zadní kolo píchnul v ochranné zóně, takže věděl, že se mu bude kvůli technickým potížím počítat čas hlavní skupiny. A ta ztratila na skupinku vítěze, do které rozhodčí započítali i Rogliče, jen osm sekund.

„Primož sice získal čas, ale zaplatil za něj ošklivým pádem. Je zraněný, to je jasné. Musíme doufat, že to nebude tak hrozné a bude moct pokračovat ve svém boji,“ dodal Enegels. Slovincovým cílem je čtvrté vítězství na Vueltě v řadě, což se dosud žádnému cyklistovi nepovedlo. Na Evenepoela nyní ztrácí 1:26 minuty, otázkou však zůstává, v jakém stavu nastoupí do další etapy, a zda vůbec.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.