25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

West Ham nedal penaltu, ale… Van Dijk škodil. Součkova smůla i zlepšení

2 min read

Měli převahu, soupeře jednoznačně přestříleli, přesto hráčům Liverpoolu k těsné výhře 1:0 nad West Hamem výrazně pomohl Alisson Becker. Brazilský brankář vytáhl proti pokutovému kopu Jaroda Bowena fantastický zákrok, ovšem aspoň malou zásluhu by si na tom mohl připsat i Virgil van Dijk. Zkušený stoper se pokusil prostor kolem penaltového puntíku rozorat. V zápase se objevil i Tomáš Souček a trenér David Moyes ho chválil. Pozitivní hodnocení dostal také další záložník Flynn Downes, jenž může ohrozit pozici českého reprezentanta v týmu.

Byl to jeden z klíčových momentů zápasu. Na gól Darwina Núňéze mohl těsně před koncem první půle zareagovat Jarod Bowen. V pokutovém území po kontaktu s Joem Gomezem upadl a hlavní rozhodčí Stuart Attwell po konzultaci u videa nařídil penaltu.

Prodlevy kvůli zkoumání sporné situace využil Van Dijk. Nizozemský reprezentant si udělal až moc nápadný výlet k penaltovému puntíku, nohu položil přímo na něj a lehce se opřel do paty. Žádnou velkou škodu nezpůsobil a zcela jistě to nebyl důvod, proč Bowen penaltu neproměnil. Jenže každý detail rozhoduje.

Bowen se i proto stal smutným hrdinou utkání, které pro West Ham znamenalo první ligovou prohru po dvou výhrách a jedné remíze. Svěřenci trenéra Davida Moyese ale chtěli víc. A zaslouženě. „Je zklamáním, že jsme ze zápasu nic nevytěžili. Vytvořili si víc šancí než my, ale naše příležitosti byly opravdu dobré,“ litoval brankář Lukasz Fabianski.

V jedné z nich se ocitl i Souček, zakončení mu v 87. minutě na malém vápně dost ztížil James Milner. Byl z toho jen roh. „Zablokoval to snad na lajně,“ nechápal Fabianski. Rodák z Havlíčkova Brodu byl bezprostředně po neúspěšném zakončení zklamaný, smůlu si vybral už i v jiných zápasech. Třeba proti Nottinghamu (0:1) hlavičkoval do prázdné branky a naneštěstí trefil bránícího hráče na brankové čáře. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.