25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Hostům z Plzně se v Baníku nedaří. Cadu je třetí pokus, posun žádný

2 min read

Po pěti zápasech v řadě bude Baníku v základní sestavě scházet Cadu. Večer (19.00) v plzeňské Doosan Areně nenastoupí, protože v Ostravě hostuje právě z Viktorie. Dohoda klubů je jasná. Bude však Brazilcova absence pro Slezany vůbec oslabením? Pětadvacetiletý univerzál zatím v dresu FCB neoslňuje. Cadu navazuje na matné jarní výkony Šimona Falty a Dominika Janoška.

Že plzeňského bosse Adolfa Šádka a majitele Baníku Václava Brabce, dva muže z Ligového výboru LFA, pojí přátelský vztah, není tajemstvím. Hodí se to většinou oboustranně, třeba ve chvíli, když potřebujete půjčit. Ať už peníze, nebo hráče.

Na Bazaly ze západu Čech v kalendářním roce 2022 zamířili hostovat již tři fotbalisté, ale že by si z nich fanoušci sedli na zadek, se říct nedá. Šimon Falta s Dominikem Janoškem, kteří v Ostravě strávili jaro, už z kategorie „nepovedené posily“ nevyskočí. Jeden je v Brně, druhý v Pardubicích. Na štaci ve Slezsku tato dvojice nebude vzpomínat v nejlepším, což platí i opačně.

O to víc se čekalo od Cadua.

Baník – a nejen on, protože se líbil například také slávistickému trenéru Jindřichu Trpišovskému – ho měl na radaru delší dobu. Překvapení to nebylo, stačí zmínit Brazilcova čísla ve FORTUNA:LIZE. V uplynulé sezoně zapsal bilanci 4+10, v předminulém ročníku 7+1. K tomu benefit v podobě velké univerzálnosti (je schopen zahrát na obou stranách v obraně i záloze) a dobré reference o pracovitosti a charakteru.

Ostravský zájem neslábl ani v létě, kdy Cadu přestoupil z Pardubic do Viktorie, byť se tím situace zkomplikovala. Jenže FCB byl vzhledem ke katastrofálnímu začátku do sezony a podcenění transferové politiky nakonec rád, když ho 8. září, tedy v poslední možný den přestupového okna, mohl stejně jako Srdjana Plavšiče oznámit jako muže přicházejícího na hostování do konce sezony. Bez opce.

Šlo fakt o rychlou akci. Před více než měsícem ve středu Cadu sledoval spoluhráče z Plzně v Barceloně na tribuně Camp Nou, jak inkasují debakl 1:5. Ve čtvrtek už jej vítali v Moravskoslezském kraji s cílem pomoct jemu, protože se pod koučem Michalem Bílkem vůbec neprosadil, i sobě. Mladá Boleslav, jež interes jevila rovněž, ostrouhala.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.