25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Baník v Edenu bez Plavšiče: problém pro ofenzivu, sebevědomí i standardky

2 min read

Kanonýr Ladislav Almási střílí góly, nestárnoucí všeuměl Nemanja Kuzmanovič je připravuje. Herně nejvýraznějším baníkovcem tohoto podzimu je však navzdory polovičnímu vzorku někdo jiný. Srdjan Plavšič, nový oblíbenec ostravských fanoušků. Proti „své“ Slavii však nemůže nastoupit. Hapalův mančaft tak bude v Edenu postrádat největšího nositele zdravého sebevědomí.

Je to důsledek špatné práce sportovního úseku během letního přestupového období, které management na poslední chvíli zachraňoval dvěma hosty bez opce. Proto Srdjan Plavšič, stejně jako před dvěma týdny Cadu v Plzni, v neděli v Edenu kvůli dohodě nebude moct nastoupit.

„Nejsem zastáncem těchhle hostovaček a příchodů starších zkušených hráčů nebo těch po zranění. To není cesta Baníku,“ má jasno jeho bývalý kouč Vlastimil Petržela.

„V zimě přišla spousta hráčů na hostovačku s velkými platy, ale nenastupovali. V létě dorazili Plavšič a Cadu, ale nemají opci a ani jeden tam nezůstane. Nevěřím, že třeba Plavšiče udělají za podmínek, které má. To by bylo pro klub kontraproduktivní. Je potřeba, aby dostávali šanci mladí odchovanci. Vytahovat talenty, to v Baníku díky vynikajícímu dorostu vždycky bývalo. Věřím, že Pavel Hapal touhle mou vysněnou cestou půjde,“ dodává Petržela.

Upřímně – zatím ji Hapal moc nerazí. Na rozdíl od průměrných výkonů Brazilce však u Srbovy nadstandardní kvality není co řešit. Plavšič si okamžitě získal náročné ostravské publikum, vysokou laťku si drží i po konci trenéra Pavla Vrby, jenž ho do Slezska pomohl přivést.

Borec vypůjčený ze Slavie sice zatím neoslnil produktivitou (1+1), ale na hřišti ho nepřehlédnete. Zdravým sebevědomím, technickou vyspělostí a dynamikou se – při vší úctě ke zbytku kádru Slezanů – vyjímá.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.