25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Česko – Faerské ostrovy 5:0. Debakl a Chytilova show. Trefil se i Stronati

2 min read

Premiéra jako hrom! Čeští fotbalisté deklasovali v přípravném zápase Faerské ostrovy 5:0 a skvělý debut v A týmu reprezentace prožil Mojmír Chytil. 23letý útočník zaznamenal hattrick už za 23 minut.

„Něco takového jsem si nedovedl představit. Je to pohádka pro něj samotného, která mě obrovsky těší,“ komentoval jeho výkon trenér Sigmy Václav Jílek. Do konce prvního poločasu se ještě trefil Václav Černý a pátý gól českého mužstva vstřelil další debutant Patrizio Stronati.

Hrdinou zápasu se bezpochyby stal Chytil. „Když si jako trenér uvědomím, jak se ten hráč posunul, jak pracuje, jaký má charakter… Hattrick v prvním zápase za nároďák je pro něj neskutečná odměna, ze které mám radost a kterou moc přeju. Na tréninku takovou efektivitu zdaleka nemá,“ usmál se Jílek.

Národní tým v součtu s Československem vyhrál i sedmý vzájemný zápas a s Faeřany ještě neinkasoval. S ostrovním soupeřem se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého znovu utkají v blížící se kvalifikaci o mistrovství Evropy 2024.

Reprezentanti, kteří v září sestoupili z elitní skupiny A Ligy národů, si v devátém letošním utkání připsali teprve druhou výhru a uspěli po sérii čtyř porážek. Šilhavého svěřenci zakončí kalendářní rok v sobotu přípravným duelem v Gaziantepu proti Turecku. Na nadcházející mistrovství světa v Kataru český tým nepostoupil.

Šilhavý musel z nejrůznějších důvodů oželet téměř tři desítky hráčů, pro listopadové přípravné zápasy nedodaly své zástupce elitní české kluby Plzeň, Slavia ani Sparta. Premiérový start za národní A-tým si rovnou v základní sestavě připsala olomoucká dvojice Navrátil a Chytil, na levém beku netradičně začal Zmrhal.

Šilhavému se tah vydařil. Chytil v první velké šanci v osmé minutě ještě přestřelil, ale za dalších pět minut už slavil, když ve skluzu umístil k tyči míč po dlouhém pasu od Coufala. V 19. minutě uspěl olomoucký útočník před hostujícím brankářem podruhé poté, co ho vysunul kapitán Souček.

Faeřané v předchozích čtyřech zápasech neprohráli a minule dokonce porazili Turecko 2:1, v Olomouci ale působili neškodným dojmem. Ve 23. minutě nacentroval Zmrhal a Chytil přesnou hlavičkou s pomocí tyče zkompletoval hattrick.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.