25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Devatenáctiletý Fiala vyhrál ve Slaném poprvé závod cyklokrosového poháru

2 min read

Devatenáctiletý Matyáš Fiala vyhrál ve čtvrtek poprvé závod českého poháru v cyklokrosu Toi Toi Cupu. Ve Slaném zvítězil na rozblácené trati v zimě a dešti suverénně s více než minutovým náskokem před kolegou z týmu Cyklo Tábor Šimonem Vaníčkem.

„Strašně moc to pro mě znamená. Déšť a chlad, bahno, to vše mi vyhovuje, mám to rád. Bylo to ale strašně těžké. Se Šimonem jsme se snažili si pomoct, ale bylo to především o tom, kdo udělá méně chyb. Já jsem dost těžil z toho, že jsem je nedělal a vydržel jet soustředěně až do cíle,“ citoval Fialu web cyklistického svazu.

Až pátý dojel vedoucí muž seriálu Adam Ťoupalík, který na vítěze ztratil téměř dvě a půl minuty. Jeho náskok v čele průběžného pořadí před Vaníčkem se po pátém ze sedmi závodů ztenčil na pět bodů.

„Od startu jsem se nedokázal dostat dopředu. Trať byla hodně blátivá a po celodenním dešti to zase byl úplně jiný kros než minulý týden ve Veselí nad Lužnicí. Závodem jsem se trochu protrápil, navíc jsem v jednom z okruhů zasekl řetěz,“ posteskl si Ťoupalík v tiskové zprávě týmu Elkov Kasper.

Mezi ženami si vítězstvím upevnila vedení v poháru Kristýna Zemanová. Devatenáctiletá závodnice navázala na sobotní triumf ve Veselí nad Lužnicí a vede o 46 bodů před sedmnáctiletou Barborou Jeřábkovou, která skončila ve Slaném třetí. Mezi mladé české jezdkyně se vklínila Němka Judith Krahlová. Zemanová má kromě dvou vítězství v tomto ročníku na kontě tři druhá místa.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.