25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nálada kolem Argentiny v Kataru. Obří zájem a tým na míru tátovi Messimu

2 min read

PŘÍMO Z KATARU | Břímě, které na zádech nese zázračný prcek Lionel Messi je nepopsatelné. Málem padesátimilionová Argentina spoléhá, že z Kataru přiveze jím vedený tým pohár pro fotbalové mistry světa. Po šestatřiceti letech.

Píšeme rok 2022, hraje se Mundial v Kataru, kde je nejsledovanější osobou argentinský princ Lionel Messi . Zkusíte uhádnout, kdy přestoupil z Barcelony do PSG? Samozřejmě, v létě 2021.

Jediná trofej, jež mu ve sbírce chybí, je titul vládce planety. V pětatřiceti letech má (možná) poslední šanci. Vlastně se může stát, že Messi v pátek večer na majestátním Lusail Stadium, ve čtvrti, která vznikla vlastně kvůli mistrovství, odkope poslední utkání za Argentinu. Případná prohra s Nizozemskem by jím mohla – logicky – být.

Ačkoli Messi nedorazí, vedle trenére Lionela Scaloniho si sedne Alexis Mac Allister, střední záložník kryjící posvátné desítce záda, je narváno. Značná část novinářů se do sálu nedostane, i když se na poslední chvíli mění místo konání. Z menší dvojky se akce přesunuje do rozlehlejší jedničky.

„Bohužel, ekonomická situace v naší zemi je opravdu hrozná. Kdyby tady člověk vydržel celý šampionát, přišlo by ho to na deset tisíc dolarů,“ vykládá reportér Mai. „Je to pro nás opravdu drahé, ale jsme vzrušení s Messim. Lidé si vezmou dresy s jeho jménem, sednou do letadla a přiletí. Chceme mu pomoci, aby konečně měl sbírku kompletní. Chceme ho vidět šťastného po finále. Celá země. I já osobně,“ říká přesvědčivě. „Líbilo by se mi finále Argentina – Anglie, to by byl klasický zápas,“ dodá.

Zastavit Messiho však bude bezesporu klíčové. Skóroval už třikrát, a to ještě nedal penaltu. Připravuje pozice spoluhráčům, v osmifinále proti Austrálii byl tuze vidět. Zdá se být v dobré náladě, usmívá se, dává do hry více srdce, než bylo v poslední době zvykem. Navíc za ním stojí tým postavený klíčovému muži na míru. Nikdo ze spoluhráčů nebrblá, když big boss nezabere dozadu, vědí, že jim snahu vrátí.

Jak se k tomu postaví celá země, jisté není. Aby to bylo známé, musí Leo v Kataru ještě třikrát vyhrát. Poprvé v pátek s Nizozemskem.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.