25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pech Baníku: stihne Almási Turecko? Hapal byl rád za Cadua, chce posilu

2 min read

Baník má za sebou první a poslední zápas přípravy mimo soustředění v Turecku, slovenskou Skalici na její půdě porazil 2:0 díky Davidu Buchtovi a Caduovi, kteří vstřelili gól a navzájem si na něj přihráli.

Nejpodstatnější zprávou před středeční cestou do Antalye je však zranění kanonýra Ladislava Almásiho, který po dvaceti minutách odstoupil s podezřením na výron v kotníku. Místo přespání v Břeclavi a odletu z Vídně ho čeká v Ostravě magnetická rezonance.

Kreativní střední záložník Daniel Tetour na kemp do Beleku nezamíří, protože léčí zánět v úponu stehenního svalu u kolene. To je první špatná zpráva pro Slezany, byť ne taková jobovka, protože se o jeho zdravotních problémech vědělo už v závěru podzimní části sezony.

Když však na umělé trávě hned vedle hlavního stadionu MFK Skalica po vzdušném souboji Ladislav Almási špatně došlápl a začal křičet bolestí, nejvyššímu managementu Baníku zatrnulo.

Za podpory masérů zamířil slovenský reprezentant do kabin, po utkání už s berlemi nenastoupil do autobusu jako všichni ostatní spoluhráči, ale do klubového auta. A šup zpět na východ republiky

„U Almásiho to vypadá na zvrtnutý kotník. Pošleme ho na vyšetření, uvidíme, jestli s námi odletí ve středu, nebo se k nám v Turecku připojí později. Věřím, že to bude lehčí výron,“ pravil kouč Pavel Hapal hned po utkání, než se dozvěděl, že kanonýr míří do špitálu a za týmem dorazí dodatečně. Nejdříve však v sobotu stejným letem jako další část výpravy složená především z partnerů FCB.

Je to fakt pech na druhou, neboť Ostravští přicházejí jak o klíčového útočníka, tak na nějakou dobu o prodejní artikl. Zimní přestupové okno teprve začíná, na Bazaly mohla v následujících týdnech dorazit nabídka, která by majitele Václava Brabce oslovila a Almási se posunul na lepší adresu.

Ne, tohle zřejmě padá. Stejně jako v létě čeká třiadvacetiletého fotbalistu v přípravném období nucená pauza. Tehdy šlo o trabl v jedné z kostí v kotníku a s tím související bolest kvůli dysbalanci v oblasti bedra.

Jedno je nicméně společné: skotská média v obou nešťastných obdobích referovala o zájmu Celtiku. Ten se měl nyní obnovit z toho důvodu, že na odchodu z Glasgow je snajpr Giorgos Giakoumakis. A Almási je společně s Jihokorejcem Gue-Sung Choem vytipovanou náhradou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.