25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zafeiris do Slavie přišel dobýt svět. Je trochu jako Stanciu, hlásí Trpišovský

2 min read

První důležitá zpráva po zápase v Pardubicích: slávistická parta má odřené uši po vítězství 2:0 nad posledním celkem tabulky. „Chyběla mně kvalita,“ ucedil Jindřich Trpišovský. A ta druhá? Norský poklad Christos Zafeiris ještě není připravený na vstup do zápasů, byť v sobotu seděl na lavičce. „Není ve stavu, aby mohl na hřiště,“ překvapil kouč.

Přežili obrovskou šanci brazilské akvizice Leandra Limy, za střelou do tyče Michala Hlavatého, energického chlapíka v domácím dresu, se Ondřej Kolář jen ohlédl. Slavia měla v Pardubicích kliku. Po pauze odešla z hlavní role, iniciativu přenechala dravému sokovi. Byla ráda, že zápas se štěstím dopádlovala k triumfu 2:0. „Vypadl nám střed zálohy,“ divil se kouč vítězů.

Trpišovský hovořil po utkání střízlivě. Uvědomoval si výrazné vady na kráse v herním projevu, v kompaktnosti, v problémových individuálních výkonech. Nejen v srdci zálohy, ale třeba také na pozici stoperů. Švéd Aiham Ousou byl v 90. minutě za stavu 1:0 bizarně vyloučený za předčasný vstup na hřiště po předchozím ošetření, Eduardo Santos občas působil nezúčastněně, bohorovně…

Přesto Slavia těžký duel zvládla, i po osmnáctém kole povede FORTUNA:LIGU. V Pardubicích měla poprvé na lavičce umístěného Christose Zefeirise, mladičkou posilu z Norska. Má to být bomba. Doslova dělo. Sešívaná organizace od devatenáctiletého kluka očekává ohromné věci. V Trpišovského éře dosud nedorazil nikdo, s kým by klub natolik spojoval budoucnost a počítal s následným výrazným zhodnocením na hráčské burze.

Nasazení Zafeirise ale bude pozvolné. „V Pardubicích byl s námi jen proto, aby byl s týmem, aby viděl chod a přípravu. Momentálně má úplně jiný program. Měl dlouhé volno po sezoně, týden trénoval a připojil se k nám. První dva dny vypadal hodně dobře, další dva dny byl hodně unavený. Není ve stavu, že bychom ho chtěli pouštět na hřiště,“ rozmlouval Trpišovský. „Christos je obrovský talent, velká naděje, nesmírně kvalitní hráč, na druhou stranu je to teenager, kterému je devatenáct let. Je stejně starý jako Matěj Jurásek, má za sebou první sezonu mezi dospělými. Jeho potenciál je obrovský, bude skvělý hráč, ale není potřeba na něj spěchat.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.