25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Priskeho volba na křídlo: Čvančara, nebo Minčev? Mabil se vrátí na lavičku

2 min read

Tři ligové výhry v řadě a vzestupná výkonnostní křivka. Přísady, které se postaraly o stabilizaci sparťanské sestavy. Pokud pomineme náhlé zdravotní trable, je před sobotním duelem ve Zlíně (15.00) k diskusi vlastně jen jediný post. Pravá strana ofenzivního trojzubce.

Awera Mabila, jenž naposledy nastoupil proti Jablonci v základní sestavě, z této debaty můžeme téměř jistě vyškrtnout. Ačkoli Sparta šlapala na jedničku, Australan svým výkonem vybočoval. Trápil se. Jednotlivé akce brzdil zpětnými přihrávkami, nevycházely mu centry ze hry ani rohových kopů.

„S Awerem si to rozebereme. Už jsme s ním několikrát mluvili, ukazovali jsme si některé věci u videa. Ale souhlasím s vámi, taky mi jeho výkon přišel zvláštní. Běžně hraje ve vysoké intenzitě, což se mu nyní nedařilo, proto jsem se ho rozhodl v poločase vystřídat,“ prohlásil kouč Brian Priske.

Výběr se tak severskému odborníkovi sužuje vlastně jen na dvě varianty: Tomáš Čvančara a Martin Minčev. Pro prvního jmenovaného, jenž se vrací po stopce za čtyři žluté karty, mluví skutečnost, že je se sedmi góly nejlepším střelcem Pražanů. V posledním startu na Bohemians navíc patřil k nejlepším.

Je velmi pravděpodobné, že bude mít do sestavy blíž. O premiérový jarní start v základu se ale hlasitě hlásí i Minčev. Bulharský mladík sehrál proti Jablonci báječný druhý poločas, svým výkonem nadchl fanoušky i experty. V předchozích mačích proti Mladé Boleslavi a Bohemians pak zase coby žolík z lavičky nasázel tři branky.

„Minči podal výborný výkon, nedělá mi to jednoduché. Zaslouží si hrát, ale to je luxus, který máme. Můžeme si vybírat z mnoha výborných hráčů. Nejvíc ho pořád vidím na pozici Kuchty, ale ukázal, že ho můžeme využít i na jiném postu. Chci ho pochválit za výbornou práci. Teď musí udržet soustředění a disciplínu. Pak je na nás, kolik minut dostane,“ vykládal Priske.

Dánský trenér je tak v komfortní pozici. Vybírá totiž z hráčů, kteří disponují velmi dobrou aktuální formou. Do frontové linie k Janu Kuchtovi a Lukášovi Haraslínovi ale může jít pouze jeden.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.