25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vingegaard vyhrál třetí etapu Kolem Baskicka a je novým lídrem

2 min read

Loňský vítěz Tour de France Jonas Vingegaard vyhrál třetí etapu cyklistického závodu Kolem Baskicka a posunul se do čela průběžného pořadí.

V prudkém závěrečném stoupání si dánský závodník dojel pro pátý letošní triumf s náskokem dvou sekund před domácí dvojicí Mikel Landa a Enric Mas.

„Mám radost, že se dřina mých týmových kolegů vyplatila. Každý kopec byl dneska těžký,“ uvedl Vingegaard v televizním rozhovoru. Celkově vede o pět sekund před Landou. „Beru to den po dni, ale snad se mi podaří ten trikot udržet. Každý den do toho dám všechno. I když o něj přijdu, budu pořád bojovat,“ prohlásil jezdec stáje Jumbo-Visma, kterého posunul do čela závodu desetisekundový bonus za vítězství v etapě.

V cílovém kopci se snažili bojovat o úspěch i Sergio Higuita z Kolumbie a Richard Carapaz z Ekvádoru, ale zbrzdil je Juan Pedro López, kterému došly síly a zablokoval jim cestu. Olympijský vítěz Carapaz i Higuita museli zastavit.

Dvacetiletý český cyklista Matyáš Kopecký vybojoval 12. místo v tradičním závodě Scheldeprijs v Belgii. Nejstarší flanderskou klasiku dokončil po spurtu hlavního pole ve stejném čase jako vítězný domácí jezdec Jasper Philipsen, který si ve 111. ročníku zopakoval triumf z roku 2021.

Pětadvacetiletý Belgičan si připsal čtvrté letošní prvenství i s pomocí nizozemské hvězdy Mathieu van der Poela, pro kterého byl závod přípravou na nedělní Paříž-Roubaix. Philipsen ve finiši po 205 kilometrech předčil Australana Sama Welsforda a Brita Marka Cavendishe.

„To, co Mathieu a ostatní moji týmoví kolegové na konci předvedli, bylo fakt úžasné,“ radoval se jezdec stále Alpecin-Deceuninck. „Ten finiš nebyl jednoduchý, protože nám přálo počasí a všichni byli ještě docela čerství. Ale mám kolem sebe zkušené kluky, kteří vědí, jak nervózní dojezdy zvládnout,“ liboval si Philipsen.

V ženské verzi závodu obsadila šesté místo jednadvacetiletá Kristýna Burlová. Vyhrála Nizozemka Lorena Wiebesová.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.