25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vingegaard, nevýřečný král Tour: Ustál jsem ten tlak. Teď pojede i Vueltu

2 min read

Nejlepší tým + nejlepší domestik + nejsilnější jezdec na celkové pořadí = výhra na Tour de France. To platí už druhý rok v řadě. Konkrétně: Jumbo-Visma + Wout van Aert (2022)/Sepp Kuss (2023) + Jonas Vingegaard = žlutý dres. Letos ho Dán získal před Tadejem Pogačarem nakonec o 7:29 minuty. „Jsem rád, že jsem ustál ten tlak,“ pochvaloval si Vingegaard. A co dál?

Vyrazili od velodromu, který bude příští rok hostit olympijské hry. A tradičně zamířili na Elysejská pole, kde ovšem za rok vítěz Tour de France svůj žlutý trikot neoslaví. Právě kvůli Hrám to bude v Nice.

Nad tím však nikdo v pelotonu rozhodně nepřemýšlel. V neděli šlo o to užít si poslední etapu tohoto pozoruhodného ročníku podle tradičního scénáře. Z první řady vyrazili Jonas Vingegaard podruhé v řadě ve žlutém jako celkový vítěz. V bílém Tadej Pogačar počtvrté a naposledy jako vládce soutěže do 25 let. Puntíky oblékl definitivně až v sobotní etapě Giulio Ciccone, zatímco zelený dres už dlouho pevně držel Jasper Philipsen, kterého ale ještě čekala v závěru etapy těžká práce.

Ještě předtím si ale mohl vítěz tradičně se svým týmem připít šampaňským, které měli v černých skleničkách. A symbolicky při tom nechyběl ani Wout van Aert, který po 17. etapě odjel domů za těhotnou manželkou a už v pátek se pochlubil novým přírůstkem do rodiny, synem Jeromem. Van Aertovo číslo 6 držel při přípitku a focení týmu jeden z jeho kolegů.

Vždyť bylo co slavit. Jubo-Visma zjevně zabralo místo, které dlouhá léta okupoval britský kolos Sky/Ineos Grenadiers. Kromě toho, že má ve svých řadách super silného závodníka, což Vingegaard letos předvedl hlavně v časovce, ale také svou konzistentností v horách, máme tady momentálně nejlepší tým. Ten vyzdvihl před startem závěrečné etapy také muž ve žlutém dresu a teď už i na žlutém kole.

„Nejlepší moment Tour de France? To, jak jezdíme jako tým. Každý den jsme měli plán a každý den jsme ho splnili,“ prohlásil Vingegaard v rozhovoru pro Eurosport.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.