25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Evenepoel na Vueltě zase bojuje: Cyklistika šla na chvíli stranou

2 min read

V pátek totální výbuch v těžkých horách, v sobotu vítězná horská etapa a v neděli další útoky v kopcovitém dnu. Takový byl víkend Remca Evenepoela na španělské Vueltě. O šanci na obhajobu sice přišel, bez dresu ale odjet nechce, a tak bojuje o ten s puntíky.

Červený dál drží pevně celek Jumbo-Visma, kde pořadí vládne Sepp Kuss, v závěsu za ním jsou Primož Roglič a Jonas Vingegaard. V posledním týdnu ale přijdou ještě pořádně tvrdé zkoušky.

Kdybyste na Vueltě a Espaňa hledali muže posledních dní, museli byste, při vší úctě ke zbylým vítězům etap, volit Remca Evenepoela. Loňský vítěz si toho prožil hodně. V pátek černý den, kdy zcela pohořel v etapě ve francouzských Pyrenejích. V noci pak nemohl moc spát, hlavou se mu honila spousta negativních myšlenek.

V sobotu ráno se však probudil a řekl si, že když je v háji obhajoba, jsou tu i jiné cíle. Těmi jsou nyní vítězné etapy a zisk puntíkovaného dresu pro nejlepšího vrchaře. Ten na Vueltě má, na rozdíl od toho z Tour de France, puntíky modré barvy.

Hned první pokus byl úspěšný, v sobotu si pro výhru šel zcela jasně od samotného startu etapy, v horách to byl úplně jiný Remco než předchozí den a Romain Bardet, který s ním jako jediný v závěrečných kopcích zůstal, neměl šanci.

„Viděl jsem, jak je odhodlaný, jel jak Eddy Merckx,“ prohlásil na Belgičanovu adresu zkušený vrchař.

Oblékl se do puntíků a nechal se slyšet, že teď je tento trikot jeho hlavní motivací. Jenže přišly další myšlenky, které ho od závodu trochu odvedly. „Volal jsem si s manželkou, která pochází z Maroka, kde je nyní to strašlivé zemětřesení a ona má strach o svou rodinu. Zemřely tam už přes dva tisíce lidí, takže cyklistika je teď opravdu vedlejší,“ svěřil se ještě před startem včerejší etapy třiadvacetiletý rodák z belgického Aalstu.

Bylo však vidět, že Rui Costa, Santiago Buitrago a pak i Lennard Kämna budou tentokrát nad jeho síly. Sprint své skupiny ale ovládl a skončil čtvrtý. „Těším se na volný den a pak budu pokračovat v úsilí dovézt domů dres pro nejlepšího vrchaře,“ dodal Evenepoel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.