25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nechte vyhrát Seppa! Fandové i experti kritizovali Rogliče a Vingegaarda

3 min read

Pomohl on jim, tak zase pomůžou oni jemu. S touto solidárností počítali fanoušci a také experti v případě trojice z Jumbo-Visma: Sepp Kuss, Primož Roglič a Jonas Vingegaard. Jenže ve středu se to nestalo, muž v červeném Kuss zůstal v tvrdém kopci sám, zatímco zbylí dva jeli pro vítězství. To se příznivcům sympatického Američana ani trochu nelíbilo a na sociálních sítích jim dali co proto. Ve čtvrtek už byla situace zcela jiná a lídr Vuelty měl dva prvotřídní domestiky.

Řadě cyklistických fanoušků byl sympatický už dřív a obdivovali jeho mimořádné schopnosti v horách. Jiní objevili kouzlo Seppa Kusse až při letošní španělské Vueltě, kde se po osmé etapě oblékl do červeného trikotu vedoucího muže závodu. A k překvapení mnohých v něm zůstává i nadále.

Po každé etapě rozdává úsměvy na všechny strany, v rozhovorech se vždy vytasí s nějakou vtipnou hláškou. Není se čemu divit, že ačkoliv celek Jumbo-Visma přijel do Španělska pro třetí letošní grandtourový triumf hlavně s dvojicí Primož Roglič a Jonas Vingegaard, slyší teď nizozemská sestava ze všech stran: Nechte vyhrát Seppa!

Hlavně po středeční etapě na brutální Angliru si fanoušci na sociálních sítích ani experti ve svých vyjádřeních nebrali příliš servítky.

„Ztratil jsem respekt vůči Jumbo-Visma. Absolutní nedostatek respektu vůči Seppu Kussovi.“ V podobném znění bylo hned několik příspěvků.

Další zase hlásily: „Sepp Kuss by si měl najít nové angažmá.“

Co lidem tolik vadilo? V etapě na Angliru byla v závěrečných dvou kilometrech vepředu jen trojice z Jumba, o něco dál pak Mikel Landa z Bahrain-Victorious a pak chvíli nikdo. V momentu, kdy Kuss začal prožívat horší okamžiky, na něj ale ani Roglič, ani Vingegaard nepočkali a jeli dál za etapovým triumfem. Ten si připsal Slovinec, který navíc ještě v rozhovoru prohlásil: „Věděl jsem, že Sepp má problémy, říkal, že je mu divně. Ale v takhle prudkém stoupání jede každý, jak umí. Řekl jsem mu: Bojuj a udržíš červený dres.“

Kuss bojoval, cílem projel 19 sekund za Rogličem a Vingegaardem. Díky tomu Dán snížil ztrátu na svého kolegu v průběžné klasifikaci na pouhých 8 sekund. „Byl bych hrozně rád, kdyby Sepp Vueltu vyhrál,“ hlásil ale v cíli dvojnásobný vítěz Tour de France. I když o den dřív zase zaútočil na vítězství v etapě on sám a výrazně se ke Kussovi přiblížil.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.