25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Benzema nadchl penaltou ve stylu Panenky. Jsem sebevědomý chlap, hlásil

2 min read

Za sebevědomého chlapa se označil fotbalový útočník Karim Benzema, který dvěma góly na hřišti Manchesteru City mírnil v prvním semifinále Ligy mistrů porážku Realu Madrid 3:4. Francouzský reprezentant se osamostatnil se 14 brankami v pozici nejlepšího střelce tohoto ročníku soutěže a věří, že se „Bílému baletu“ podaří v domácí odvetě vývoj zvrátit. Sám prokázal chladnokrevnost hlavně osm minut před koncem, kdy dloubáčkem ve stylu Antonína Panenky proměnil pokutový kop a zpečetil konečný výsledek, jenž dává jeho týmu naději.

Čtyřiatřicetiletý útočník při svém jubilejním 600. startu za Real snížil nejprve v první půli na 1:2 a po dalších brankách ve druhé části se postavil v 82. minutě k penaltě. Přestože naposledy v lize dvě neproměnil proti Osasuně, troufl si nyní proti brankáři Edersonovi na zakončení dloubáčkem. „Vždycky mám v hlavě, že penaltu neminete jen tehdy, když se k žádné nepostavíte. Takové je moje mentální nastavení,“ prohlásil Benzema.

Rodák z Lyonu vstřelil v 41 zápasech této sezony 41 branek. Podobné mety dosáhl ve španělském velkoklubu naposledy Cristiano Ronaldo v ročníku 2017/18. Benzema byl ústředním mužem „Bílého baletu“ i v předchozích zápasech Ligy mistrů.

V odvetném osmifinále proti Paris St. Germain pomohl Realu k postupu hattrickem a ve čtvrtfinálovém dvojzápase s Chelsea zaznamenal čtyři góly. „Nedokážu ani popsat, jak je dobrý. Je mým mentorem a inspirací. Doufám, že zakončí sezonu se třemi trofejemi – a to za vítězství v lize, Lize mistrů a Zlatým míčem,“ řekl jeho spoluhráč v útoku Vinícius Júnior.

Benzemovu mentální sílu ocenil i trenér Carlo Ancelotti, podle něhož „není snadné v semifinále Ligy mistrů zakončovat penaltu v Panenkově stylu“. Italský trenér však nebyl spokojený s hrou v obraně. „Dostali jsme čtyři góly a to nikdy neznamená nic dobrého. Naopak to hovoří o tom, že jsme špatně bránili. Ve druhém zápase se musíme zlepšit. Pořád si ale věříme, protože známe kouzlo domácího stadionu Santiaga Bernabeua,“ podotkl Ancelotti.

Od domácího prostředí si hodně slibuje i Benzema. „Upozorňuji naše fanoušky, aby byli připravení na další kouzla. Druhý zápas na hřišti Santiaga Bernabeua vyhrajeme,“ dodal Benzema. Semifinálová odveta Realu se City se uskuteční ve středu 4. května.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.