25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Žolík Lingr hraje o smlouvu. Ve Slavii jsem ho rád neměl, smál se Hancko

2 min read

Semifinále nizozemského poháru gradovalo. Ondřej Lingr (25) dostal ve čtvrtek večer od trenéra závěrečnou desetiminutovku a za stavu 1:1 šel na plac. Český záložník dokonale splnil úkol – po třech minutách na hřišti vlétl do vápna a rozhodl o postupu Feyenoordu do finále. „Tohle je pro mě velice speciální,“ hlásil po skalpu Groningenu. Gratuloval mu i exsparťan a spoluhráč Dávid Hancko, který v zápase srovnával na 1:1.

Ondřej Lingr ochutnává v Nizozemsku náročný zahraniční chléb. Ve druhém celku soutěže od léta sbírá starty po minutách, ani jednou nenastoupil v základu. Včetně pohárů naskočil do 14 zápasů. V malých úsecích na hřišti se snaží prodat drzost a nezměrnou bojovnost. Čtvrteční večer může být pořádnou vzpruhou – rozhodl semifinále domácího poháru a stal se hrdinou Feyenoordu.     

„Tohle je pro mě velice speciální. Jsem velice šťastný a pyšný. Gól pomohl mému týmu do finále. Musím také ocenit krásnou přihrávku od Luky Ivanušeče. Vždycky se v takových situacích cpu do vápna, jsem moc rád, že jsem byl prospěšný týmu,“ soukal ze sebe po utkání český reprezentant.

V semifinále proti Groningenu šel do hry za stavu 1:1 v 80. minutě. Trenér Arne Slot mu dal jasný úkol – vlétnout na plac, dostat se do koncovky a v ideálním případě rozhodnout. Plán klapl dokonale.

Lingr se po třech minutách na hřišti dostal do vápna na centr z levé strany. Centrujícímu Ivanušecovi přesně ukázal, kam chce prudký balon. Skvěle načasoval náběh a za bránícím stoperem dostal míč do sítě. V gólové extázi svlékl dres a běžel slavit k bouřící tribuně za bránou. Obrovské emoce, které si užíval hráč, spoluhráči i nadšení fanoušci.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.