25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zjevení ve Spartě. Mladík (19) zaujal druhou ligu, plní roli jako Kuchta

2 min read

Sparta si v zimě vytáhla z třetiligové Admiry devatenáctiletý talent. Radek Šiler zaplul po přestupu rovnou do béčka, kde z něj roste ofenzivní tahoun mužstva. Při výhře nad Vyškovem (5:3) přidal čtvrtý gól v pátém startu v druhé nejvyšší české soutěži. „Radek je velmi zajímavý hráč,“ řekl na jeho adresu trenér Luboš Loučka. Po nedělním zápase chválil také Romana Mokrovicse, autora dvou branek.

Je pro sparťany novým jménem. Přesto si každým zápasem uždibuje stále větší pozornost. Šiler v béčku dosud ani jednou nescházel v základní sestavě, po Chrudimi (2:0) a dvou brankách proti Brnu (3:2) nasadil na gólovou šňůru také Vyškov, jednoho z adeptů na účast mezi elitou.

Mladý útočník v zápase plnil podobnou roli jako Jan Kuchta v áčku. Absolvoval řadu soubojů zády k brance, z pozice hroťáka intenzivně spolupracoval s křídly Jakubem Peškem a Romanem Mokrovicsem.

Ještě v první půli pak prokázal, jak je produktivní. Mladý útočník se protlačil do vápna, a když před ním stanul strážce, balon si několikrát šikovně postrčil do strany směrem k penaltě. Brankáře Stejskala překonal střelou do protipohybu.

Šiler zaznamenal druholigovou trefu číslo čtyři. „Už v přípravě ukazoval, že má velký potenciál,“ poznamenal Loučka.

Nový trenér neměl na Šilerův příchod do mužstva výraznější vliv. Když bývalý asistent Briana Priskeho přecházel od áčka k béčku, mladík už byl ve Spartě na testech. Transfer byl oficiálně stvrzený v polovině ledna.

„Přestup se neudělal samozřejmě ze dne na den, sledoval jsem ho. Byl velmi zajímavý v zakončení,“ začal vyprávět Loučka. „Nebyl jsem si ovšem jistý, jak se dokáže poprat s přechodem z třetí do druhé ligy. Je asi překvapení i pro mě, že to zvládl až tak rychle.“

Vždyť ještě teprve před dvěma lety opustil divizní dorost Neratovic a zamířil do pražské Admiry. V ní v prvním ročníku nastupoval ve stejné kategorii a současně trénoval s A týmem, v němž zaznamenal tři góly v deseti utkáních.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.