25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

West Ham – Liverpool 2:2. Spor Kloppa se Salahem, remíza United

2 min read

Fotbalisté Liverpoolu remizovali na hřišti West Hamu 2:2 a po středeční prohře s Evertonem (0:2) opět zaváhali v boji o anglický ligový titul. Pokud vedoucí Arsenal uspěje v nedělním derby proti Tottenhamu, bude mít na „Reds“ už pětibodový náskok. Vladimír Coufal za domácí odehrál celé utkání, Tomáš Souček v 74. minutě střídal. Sheffield United prohrál v Newcastlu 1:5 a stal se prvním sestupujícím.

Skóre otevřel dvě minuty před koncem prvního poločasu hlavou Bowen. Anglický útočník ve svém 200. zápase v dresu West Hamu vstřelil 16. ligový gól. Náskok domácích vymazal dvě minuty po přestávce Robertson. V 65. minutě zahrával Liverpool rohový kop, odražený míč se dostal ke Gakpovi, jenž z voleje vypálil. Jeho střela se postupně odrazila od Ogbonnny, Součka a gólmana Areoly až za brankovou čáru. „Kladiváři“ nakonec vybojovali alespoň bod díky vyrovnávací brance Antonia ze 77. minuty.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp a útočník Muhamad Salah se v 82. minutě dostali do konfliktu, když se egyptská hvězda chystala na hřiště. Německý kouč po zápase odmítl prozradit, co bylo důvodem roztržky. „Ne, už jsme si promluvili v šatně. Pro mě je to vyřízené,“ řekl. Klopp na konci sezony po téměř devíti letech z Anfieldu odejde. Salah skóroval jen v jednom z posledních šesti zápasů a dvě z uplynulých tří utkání Liverpoolu začal na lavičce náhradníků.

West Ham nezvítězil potřetí v řadě a z osmého místa ztrácí na pohárové příčky pět bodů. Šestý Manchester United, jenž doma remizoval s Burnley 1:1, odehrál o zápas méně.

Newcastle United doma porazil Sheffield United 5:1 a zpečetil tak sestup hostů z Premier League. Dvakrát se trefil Alexander Isak, po jedné brance přidali Guimaraes s Wilsonem a do vlastní branky se trefil Osborn. Sheffield strávil v nejvyšší soutěži pouze jednu sezonu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.