25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Rána pro Slavii. Staňka zřejmě čeká dlouhá pauza

2 min read

Výsledky čtvrteční magnetické rezonance opařily Eden. Brankář Slavie Jindřich Staněk, který si v reprezentačním utkání Eura proti Turecku (1:2) poranil rameno, si podle zdrojů iSport.cz od fotbalu na několik měsíců vynuceně odpočine.

Vytáhl naprosto skvostný zákrok, jenže si u toho ublížil. A navíc stejně inkasoval. Staněk ve středečním duelu s Turky tygřím skokem vyrazil střelu Kenana Yildize z bezprostřední blízkosti, jenže hned po dopadu na zem bylo jasné, že je zle. Z dohrané akce skóroval Hakan Calhanoglu, český gólman se schoulil na zem a držel si rameno.

Na place jej nahradil Matěj Kovář, Staněk zbytek utkání dokoukal z lavičky. Den po něm absolvoval magnetickou rezonanci v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. „Rozhoduje se o další léčbě naší opory. Držíme palce, Jindro,“ vzkázal na sociální síti X slávistický boss Jaroslav Tvrdík.

Výstup z vyšetření Slavii nepotěší. Staněk se zřejmě bude zotavovat dlouho, v řádu několika měsíců.

Osmadvacetiletého brankáře rameno netrápí poprvé. Ozvalo se i před šesti lety, když ještě chytal v Českých Budějovicích. Potíže se mu občas nevyhnuly ani v Plzni, kde před zimním přestupem do Slavie působil. Staněk podle zdrojů Sport.cz leckdy chytal přes bolest, lékařský tým jej držel v kondici všemi možnými prostředky, jelikož na výkony brankářského čaroděje Viktoria spoléhala. Nejnovější problém je ale o dost vážnějšího charakteru.

Slavia tak musí vyřešit, jak na Staňkovu absenci reagovat. Za nejpravděpodobnější se dají považovat následující scénáře. Buď si roli jedničky opět střihne ostřílený Aleš Mandous, který za sešívané už odchytal řadu těžkých zápasů. Nebo vsadí realizační tým okolo Jindřicha Trpišovského na mládí. 21letý Antonín Kinský se po hostovačce v Pardubicích zapojil do přípravy se Slavií. Smlouvu, jíž má platnou do června 2025, ale v Edenu neprodloužil. Přes Staňka neviděl příliš možností, jak se dostat do sestavy.

Pokud Kinský dostane čuchnout a šanci chytí za pačesy, možná své původní rozhodnutí přehodnotí.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.